Amikor az ülőgarnitúránk kárpitozása már szemmel láthatóan is szennyezett, esetleg kellemetlen szaga van, akkor már biztosan megérett egy alapos vegyszeres tisztításra.

A kárpitozott bútorok tisztítását, minden esetben a megrendelő lakásán vagy egyéb helyiségében végezzük el. A nedves tisztításhoz, egy tisztítószeres oldatot permetező és a szennyezett vizet visszaszívó rendszerű (extrakciós) takarítógépet használunk. Az ilyen jellegű gépi tisztítással a szövet és az alatta lévő szivacs egy bizonyos mélységig átmosódik, így egyidejűleg szabadulhatunk meg a tapadós szennyeződésektől és a poratkáktól is.

Ez a munka nagy odafigyelést igényel, igencsak kényelmetlen és fizikailag is megterhelő. Ebből is látszik, hogy egyre többen bízzák szakemberre a feladatot.

A művelet egy közepes méretű garnitúra esetében 2-3 órát vesz igénybe, utána száradnia kell, a környezettől függően 20-24 órát, addig a bútor nem használható. Egy szobai ventilátorral vagy egy kiegészítő fűtéssel ez akár a felére is csökkenthető. A munka télen is elvégezhető, nem szükséges a jó időre várni.

Az ülőgarnitúrák és fekvő helyek időnkénti tisztítása egészségügyi szempontból is fontos, de a különbség esztétikailag sem elhanyagolható. Egy kitisztított bútorszövet színei felélénkülnek és az illatuk is kellemes lesz.

Fotel
Kanapé
Sarokülő-garnitúra